ORGANİK TAM SİYEZ BUĞDAYI UNU. 1kg. KASTAMONU

160,00

ÜRETİM TARİHİ:16.11.2023
TAVSİYE EDİLEN SON TÜKETİM TARİHİ:16.11.2025
PARTİ NO: ACA01.11.2023
LÜTFEN PAKETİ AĞZI KAPALI OLARAK BUZDOLABINDA MUHAFAZA EDİNİZ

BESİN DEĞERLERİ/ NUTRITIONAL FACTS
ENERJİ ve BESİN ÖĞELERİ/
NUTRITIONAL FACTS 100g İÇİN/
PER 100g
ENERJİ/ENERGY (kj ve kcal) 346 kcal
YAĞ/FAT (g) 2,95 g
KARBONHİDRAT/CARBONHYDRATE (g) 65,8 g
-ŞEKERLER/SUGARS (g) 2,96 g
PROTEİN/PROTEIN (g) 9,57 g
TUZ/SALT (g) 0,00 g

Ekmek, kek, poğaça ve muffin yapımı için ideal bir undur.

Siyez (Triticum Monococcum), 14 kromozom sayısıyla genetik olarak en basit buğday çeşididir. Yaklaşık 12.000 yıl önce yetiştirilmeye başlanmış, orijini Türkiye’nin dağlık bölgeleri olan bu nadide tahıl, günümüz buğdaylarının atasıdır. Siyez buğdayında ilkel yapıda glüten bulunur. Siyez buğdayı, eşsiz lezzeti ve besleyici özelliğine rağmen birim alandan elde edilen verimin düşük olması ve kabuklu yapısından dolayı işleme zorlukları nedeniyle, zaman içinde yerini, verimi yüksek melez buğdaylara bırakmıştır. Kabuklu yapısı sayesinde genetik olarak müdahale edilememiştir. Günümüz tarımı ile üretilen buğdayların çok büyük bir kısmı 42 kromozomludur. Ancak siyez buğdayı 14 kromozoma sahiptir.

Organik SİYEZ Buğdayı ve Organik SİYEZ TAM Buğday Unu’nun Özellikleri:

●Hiçbir sentetik maddeye maruz kalmamış bakir topraklarda yetiştiği için içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller konvansiyonel buğdaylara göre daha yüksek değerlere sahip olup tat ve koku olarak da oldukça farklıdır.

●Genetiği değişmemiş, 14 kromozom yapısıyla tarihteki ilk buğdaylardan biridir.

●Nuh’un tatları olarak da bilinen Presidium’a Türkiye’den seçilen ilk ve tek üründür.

●Yüksek antioksidan içeriğine sahiptir. Hücre yapısını korur, yaşlanmayı geciktirir.

●Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir.

●İçerdiği folik asitten dolayı, çocuk ve hamile kadınlar için çok önemli bir gıda maddesidir.

●İçeriğindeki ilkel yapıdaki glüten, buğday evriminin son halkası ekmeklik buğdaylardaki glütene oranla daha kolay sindirilir. Ürünlerimizi ekşi maya kullanarak tüketirseniz ekşi maya, buğdayın içindeki ilkel glüteni de parçalayacağı için vücutta daha kolay sindirilir. Ancak çölyak hastaları ve glüten hassasiyeti olan insanlar için glüten içeren ürünlerin hiç bir şekilde tüketilmemesi tavsiye edilir.

SKU: 2223 Categories: , ,