450,00₺
ORGANİK TAM BUĞDAY UNU
GLUTEN İÇERİR
BESİN DEĞERLERİ/ NUTRITIONAL FACTS
ENERJİ ve BESİN ÖĞELERİ/
NUTRITIONAL FACTS 100g İÇİN/
PER 100g
ENERJİ/ENERGY (kj ve kcal) 338 kcal
YAĞ/FAT (g) 1,95 g
KARBONHİDRAT/CARBONHYDRATE (g) 64,1 g
-ŞEKERLER/SUGARS (g) 1,13 g
PROTEİN/PROTEIN (g) 11,6 g
TUZ/SALT (g) 0,00 g
Ekmek, kek, poğaça ve muffin yapımı için ideal bir undur.
Buğdayın %15’lik bir bölümünü kaplayan ve en dış tabakasında yer alan kepek; tahılın kabuk bölgesini oluşturur. Tahıl posası, B vitaminleri, mineraller, antioksidanlar ve fitokimyasallar yönünden zengin bir kaynaktır. Lif bakımından buğdayın en zengin bölümü olarak bilinmektedir.
“ORGANİK BUĞDAY” yetiştirilirken bitkiye hiçbir şekilde ilaçlama uygulanmaz, bitkinin daha hızlı büyümesi ve fazla buğday vermesi için toprağa asla hormon ve gübre takviyesi yapılmaz. Üretimde; bakir yani daha önce hiçbir sentetik maddeye maruz kalmamış toprakta, yalnızca doğadan aldıkları güçle yetişen buğdaylar kullanılır.
Organik Tam Buğday Ununun Özellikleri
●Hiçbir sentetik maddeye maruz kalmamış bakir topraklarda yetiştiği için içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller konvansiyonel buğdaylara göre daha yüksek değerlere sahip olup tat ve koku olarak da oldukça farklıdır.
● Organik buğdaylarda GDO yoktur.
●Lif, yağ, karbonhidrat, esansiyel aminoasitleri, E ve B kompleks vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum, silisyum, fosfor gibi elzem ögeleri beslenmeniz için yüksek miktarda içerir.
● İçerdiği biyoaktif bileşenler nedeni ile besleyici değeri daha yüksektir.
● Bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesinde, kan lipitlerinin kontrolünde, diyabette, kan şekerinin kontrolünde önemli katkılar sağlar.
●Daha az enerji verirken daha fazla tokluk sağlarlar, böylece günlük alınan enerji miktarını ve obezite oluşma riskini azaltır.
●Bazı kanser türleri, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcıdır.
●Özellikle tam un olarak tüketildiğinde lif içeriklerinden dolayı kan şekeri dalgalanmalarını ve insülin düzeylerindeki yükselmeyi önleyerek, açlık duygusunun azalmasında etkili olabilir.
●Ayrıca tam tahıl ürünleriyle alınan magnezyum ise glukoz kullanımını olumlu yönde etkilemekte, bunlarda bulunan E vitamini ve diğer antioksidanlar metabolik sendromun (bel çevresinde genişleme, tansiyon yüksekliği, kolesterol yüksekliği, kan şekerinde yükseklik) önlenmesine katkı sağlar.