ORGANİK SİYAH ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI. GLÜTENSİZ. SOĞUK SIKIM. 250ml. TÜRKİYE

199,00

Ürün adı: Organik Siyah Üzüm Çekirdeği Yağı / Organic Black Grape Seed Oil / Vitis Vinifera Oleum
Sertifikasyon: Ccpb sertifika kuruluşu tarafından organik olarak sertifikalandırılmıştır.
Menşei: TÜRKİYE
İçindekiler: Üretiminde sadece organik sertifikalı siyah üzüm çekirdekleri kullanılmıştır.
Üzüm çekirdeği harici hiçbir katkı maddesi yoktur.

100gram için Besin ve Enerji Değerleri:
Enerji:900 kcal/ Doymuş yağ:13g/ Tekli doymamış yağ:23g/ Çoklu doymamış yağ:64g/ Trans yağ:0g/ Karbonhidrat:0g/ Protein:0g

Üretim Tekniği: Isıl işleme tabi tutulmadan soğuk sıkım yöntemiyle preslenerek üretilmiştir.
Rafinasyon: Rafine edilmemiştir.
Tüketim şekli: 1 çay kaşığı miktarı içebilirsiniz. Kozmetik ve bakım amaçlı kullanabilirsiniz.
Alerjen durumu: Alerjen içeren bir madde mevcut değildir.
Glüten içermez.
Vegan beslenmesi için uygundur.
Ketojenik diyet için uygun değildir.
Saklama şekli: Lütfen ürünü ağzı sıkıca kapalı olarak buzdolabında muhafaza ediniz.
T.E.T.T: Tavsiye edilen son tüketim tarihi 01.05.2026.
Kargo Bilgisi: Kargo esnasında strafor içinde gönderilecektir. Kırılma riski yoktur. En geç 2 işgünü içerisinde kargoya teslim edilecektir.

Bilgilendirme: İlgili yasa ve yönetmelikler gereği bitkisel destek ürünleri ile ilgili, hastalık adı veya endikasyon belirterek tanıtım yapılmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç değil; bitkisel takviye niteliğindedir.

Bilimsel kaynakça: http://adudspace.adu.edu.tr:8080/xmlui/bitstream/handle/11607/530/atacan%20erkan_tez.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Üzüm çekirdeği yağı başta linoleik ve oleik asit olmak üzere doymamış yağ asitlerince zengin olup, bileşimindeki doymuş yağ asitleri oranı ender olarak %15’i aşar. Üzüm çekirdeği yağı yüksek miktarda tanen de içermektedir. Bu durum üzüm çekirdeği yağının peroksidasyona karşı dayanıklı olmasını sağlar.

Üzüm çekirdeği yağının antioksidan etkisi: Flavonoidler bazı bitkiler tarafından sentezlenen polifenolik bileşiklerdir (Jacqueline ve ark 2002). Bu bileşiklerin dört bininden fazlası tanımlanmıştır ve yaklaşık yirmi bin bileşiğin olduğu tahmin edilmektedir. Flavonoidler; chalcone, dihidrochalconlar, auronlar, flavan-3, 4-dioller, flavonlar (kateşinler), flavononlar, antosiyanidinler, izoflavonlar, izoflavononlar gibi sınıflara ayrılırlar. Antosiyanidinler (üzüm, kiraz, patlıcan kabuğu, çilek), flavonoller (soğan, brokoli, pırasa, elma kabuğu, üzüm), flavonlar (limon, zeytin, kırmızı biber, maydonoz, kereviz), flavanoller (üzüm, çay) ve flavanonlar (domates kabuğu, turunçgiller) antioksidan etkiye sahip flavonoidlerdir. En kuvvetli antioksidan aktivite flavonoller ve antosiyanidinlerde bulunmaktadır (Evans ve ark 1996). Üzüm çekirdeği polifenollerden kateşin, epikateşin, prosiyanidin ve antosiyanidin gibi flavonoidleri, gallik asit ve ellajik asit gibi fenolik asitleri ve resveratrol ve piseid gibi stilbenleri içermektedir.

SKU: 1111111111111111111111111111111 Categories: , ,