ORGANİK TOZ SALEP (SAHLEP). GLÜTENSİZ. VEGAN. 70g. SAMSUN

700,00

ÜRÜNÜMÜZ ORGANİK SERTİFİKALI OLARAK SAMSUN’DA ÜRETİLMİŞTİR.
TÜRKİYE’DE ÜRETİLMİŞ İLK ORGANİK SERTİFİKALI YERLİ SALEPTİR.
HİÇBİR KATKI, TATLANDIRICI VE KORUYUCU İÇERMEZ. %100 SAFTIR.

100g İÇİN BESİN DEĞERLERİ:

Enerji ve besin öğeleri (100g için)
Enerji/ Energy 357,45 kcal
Yağ/ Fat 1,13 g
Doymuş yağ asitleri 0,10g
Karbonhidrat/ Carbonhydrate 81,19 g
Diyet lifi/ Dietary fiber 1,8g
Protein/ Proteines 4,73 g
Şeker/ Sugars 0,83g
İÇECEK OLARAK HAZIRLANIŞI: 1 lt. ORGANİK SÜT. 4-5g ORGANİK SALEP (BİR ÇAY KAŞIĞI TEPELEME). TATLANDIRICI KULLANMAK İSTENİRSE BİR MİKTAR ORGANİK SÜZME BAL VEYA ORGANİK AGAVE ŞURUBU İLAVE EDİLEBİLİR.  SÜT KAYNADIKTAN SONRA; KISIK ATEŞE ALINAN SALEBİMİZ SÜZGEÇ YARDIMIYLA YAVAŞ YAVAŞ TOZ OLARAK KAYNAMIŞ SÜTE İLAVE EDİLİR. ÇIRPICI YARDIMIYLA SÜREKLİ KARIŞTIRILIR. 15-20 DK PİŞİRİLİR. KIVAMA GELİNCE FİNCANA ALINIR. ÜZERİNE TERCİHE GÖRE ORGANİK TOZ TARÇIN VEYA ORGANİK ZENCEFİL İLAVE EDİLİR. AFİYET OLSUN.
ORGANİK DONDURMA YAPILIŞI: İLK AŞAMADA İÇECEK HAZIRLANIŞINDAKİ ADIMLARI TAKİP EDİYORUZ. YALNIZ SALEP MİKTARI 8-10g YANİ 2 ÇAY KAŞIĞINA ÇIKARILMALIDIR. SALEP İLAVE EDİLDİKTEN SÜRE NE KADAR UZARSA DONDURMANIN KIVAMI VE KALİTESİ O KADAR ARTAR. PİŞİRME İŞLEMİ BİTTİĞİNDE ODA SICAKLIĞINDA SOĞUMAYA BIRAKILIR. SOĞUDUKTAN SONRA DERİN DONDURUCUYA ALINIR. 3-4 SAAT BEKLETİLİR. DONDURUCUDAN ÇIKARTILIP KARIŞTIRILIR. BU AŞAMADA TERCİHE GÖRE İSTENİLEN DONMUŞ  ORGANİK MEYVELER BLENDERDEN GEÇİRİLEREK KATILABİLİR. (ORGANİK YABAN MERSİNİ, ARONYA VE GOJİ BERİ MEYVELERİNİ DONUK VE ORGANİK OLARAK FİRMAMIZDAN YAKINDA TEMİN EDEBİLECEKSİNİZ) KARIŞIM TEKRAR 1-2 SAAT BEKLETİLMEK İÇİN DERİN DONDURUCUYA ALINIR. ÇIKARILIP TEKRAR KARIŞTIRILIR. BU İŞLEME DONMA SÜRESİNE KADAR AYNI ZAMAN ARALIKLARIYLA DEVAM EDİLİR. AFİYET OLSUN.